Φώτης Μπουζάνης, DDS

Χειρουργός Οδοντίατρος-Εμφυτευματολόγος

Ο Φώτης Μπουζάνης γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1982 στην Αθήνα. Το 2001 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (www.dent.uoa.gr) μέσω των πανελληνίων εισαγωγικών εξετάσεων με σειρά εισαγωγής 5ος. Το 2007 αποφοίτησε με τον τίτλο του Χειρουργού Οδοντιάτρου και γενικό βαθμό “Λίαν Καλώς”.

Κατά τον επόμενο χρόνο (2007-2008), υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο πολεμικό ναυτικό, διατελώντας καθήκοντα γενικού οδοντιάτρου στα ναυτικά νοσοκομεία Σαλαμίνας και Αθηνών. Από το 2008 έως το 2010  εργάστηκε ως οδοντίατρος  στην ιδιωτική του κλινική στο Παγκράτι. Το Σεπτέμβριο του 2010 έγινε δεκτός στο διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Εμφυτευματολογία ( http://dental.nyu.edu/academicprograms/programs-for-international-dentists/implant- dentistry.html ) του New York University College of Dentistry, από όπου και αποφοίτησε επιτυχώς τον Ιούλιο του 2012.

Η μεταπτυχιακή του εκπαίδευση είχε προσανατολισμό στην χειρουργική εμφυτευματολογία, την προσθετική αποκατάσταση εμφυτευμάτων και φυσικών δοντιών καθώς και στην ανάπλαση μαλακών και σκληρών ιστών της στοματικής κοιλότητας.
Έχει διατελέσει μέλος της αμερικάνικης επιστημονικής εταιρίας Αcademy of Οsseointegration ( https://osseo.org ) και έχει συμμετάσχει σε δυο συνέδρια της, παρουσιάζοντας ερευνητικές εργασίες σχετικές με τα οδοντικά εμφυτεύματα εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. (“Prosthetic fracture associated with non splinted implant-supported mandibular overdentures. A 4 year follow-up” Washington DC, 2011. “Prosthetic solutions for implant cases with complications-A case series” Arizona, 2012). Είναι ενεργό μέλος της ITI international team for implantology (www.iti.org).

Είναι εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και τη βασική υποστήριξη ζωής από τη Rescue Training International. Το οδοντιατρείο είναι εξοπλισμένο με συσκευή ημιαυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.